Maden og opskrifterne

Maden og opskrifterne

Middagsfred giver dig mulighed for at spise sunde og gode middage, hvor der især lægges vægt på, at maden er ernæringsrigtig, har et højt fiberindhold, og indeholder mange grøntsager, samtidig med at du slipper for at planlægge og handle. Tilberedningstiden er max 45 min.

Middagsfred udarbejder menuerne inspireret af Ny Nordisk Hverdagsmad. Råvarerne skal afspejle årstiderne og være af høj kvalitet.

Maden indeholder mindre kød, da dette er forbundet med en stor miljøbelastning, og den ernæringsmæssige korrekte mængde grøntsager, der er medvirkende til at forebygge  livsstilssygdomme.

Kartofler, gulerødder og æg er altid økologiske , og der vælges økologiske produkter så ofte, det er muligt (findes et økologisk produkt til en rimelig pris, vælges altid det økologiske frem for andre produkter), og vi garanterer, at hver leverance af den store Madpose indeholder mindst 7 økologiske produkter; gennemsnittet for det seneste års leverancer har været 9,9.

Ny Nordisk Hverdagsmad er et forsøg på finde nye anvendelser af de traditionelle nordiske fødevarer, der forener nordiske tilberedningsmetoder med kulinariske traditioner udefra. Herved fremstilles retter, der er velsmagende og samtidig tager højde for vores viden om kostens indflydelse på sundhed og velvære, mens der især tages hensyn til miljø og dyretrivsel. Derfor ønsker vi også at vise, at der findes mange andre lækre grøntsager og rodfrugter end tomat, agurk, peberfrugt og icebergsalat, som dyrkes i drivhuse og derfor er meget energiforbrugende.

Vi tager altid hensyn til miljøet ved valget af fisk. Rødmærkede fisk på Verdensnaturfondens liste leverer vi aldrig, da der kan være tale om risiko for overfiskning eller bundtrawling og tilsvarende tvivlsomme fiskemetoder. Vi leverer heller ikke fisk fanget i Østersøen eller ferskvandsfisk og tigerrejer siger vi absolut nej til.

Ydermere undgår Middagsfred i videst muligt omfang tilsætningsstoffer som konserveringsmidler og farvestoffer, og vi garanterer, at maden ikke indeholder mononatriumglutaminat (E621), hærdet fedt, sojalecitin eller kunstige sødemidler som aspartam og sukralose. Mejeriprodukter er altid med naturligt fedtindhold. Varianterne med lavere fedtindhold indeholder vand, modificeret stivelse og stabilisatorer. Man kan let selv spæde dem op med vand, hvis der ønskes et lavere fedtindhold.